Het concept
Ons doel is om kleine en middelgrote biologische producenten in Zuid-Europa te koppelen aan projecten in België, zoals CSA-projecten, boerderijwinkels, restaurants, onafhankelijke inkoopcoöperaties van winkeliers en consumenten die toegang willen hebben tot biologische producten van hoge kwaliteit die op ambachtelijke wijze door deze producenten zijn geproduceerd.
The Food Hub is geen traditionele groothandel: er is geen stock, de leveringen zijn beperkt en er wordt onmiddellijk betaald. Wij kopen van kleine projecten die oogsten wat wij bestellen en die hun eigen prijzen bepalen.
Door deze projecten samen te brengen, stelt The Food Hub hen in staat hun transportkosten te verminderen, biedt hen een aantrekkelijk economisch alternatief voor de traditionele verkoop en creëert een gestroomlijnd bestelproces dat, in combinatie met het ruime aanbod, ons aanbod uniek maakt in België.
Hoe werkt het?
De Food Hub zoekt boeren die aan de volgende criteria voldoen:
-
Familiebedrijven of coöperaties
-
Kleine tot middelgrote gecertificeerde biologische landbouwbedrijven
-
Verder gaan dan biologische landbouwpraktijken
-
Transparant zijn in al hun activiteiten en openstaan voor bezoeken
-
Een eerlijke prijs vragen
Elke week kan de boer producten op bestelling aanbieden, de beschikbare hoeveelheid en de prijs bepalen. Niet alle boeren zullen elke week producten beschikbaar hebben, vooral niet voor droge of specifieke producten zoals ambachtelijke kazen, pasta en oliën. Voor deze producten zullen de boeren eens per maand de beschikbaarheid aangeven, zodat de bestelling groot genoeg is om de verzendkosten te rechtvaardigen.
Klanten loggen op dinsdag of donderdag in op onze site en zien wat er die week beschikbaar is. Zij plaatsen hun bestelling binnen de termijn van 17u. Zodra deze tijd is bereikt, sturen wij de bestellingen naar de boeren die hun producten oogsten en naar The Food Hub sturen. The Food Hub sorteert vervolgens al deze bestellingen en levert ze af.
Onze prijzen zijn 100% transparant. De uiteindelijke prijs resulteert uit het bedrag dat aan de boer wordt betaald plus 15-20%, afhankelijk van het product, voor de diensten van The Food Hub en de transportkosten.